Gyermekfogászat, gyermek fogszabályozás, gyermek fogorvos, Szeged, Sunny Dent logo

 

⚠️ FELHÍVÁS! ⚠️
A Sunny Dent fogászat határozatlan ideig zárva tart, így telefonhívást és e-mail megkeresést sem fogadunk!

Fogászati implantátumok - implantológia

fogorvos szeged, Fogászati implantátumok - implantológia, implantológus
tudta e hogy hogyan lehetett megmenekülni a szabadságharc idején a sorozástól? - gyermekfogorvos, fogorvos, fogorvos, gyermek fogszabályozás Tudta-e? Hogyan lehetett megmenekülni a szabadságharc idején a sorozástól? Ebben az időben gyutacsos puskát használtak a katonák, amelynek a tölténye papírtokban volt. Ezt kellett leharapni a lövés előtt. A katonai alkalmasság feltétele így többek között legalább egy alsó és felső egymással találkozó fogpár volt. Sokan szándékosan húzatták ki fogaikat, hogy megússzák a katonai szolgálatot.
tudta e hogy milyen volt Julius Ceasar foga? - gyermekfogorvos, fogorvos, gyermek fogszabályozás Tudta-e? Milyen volt Julius Ceasar foga? A kutatók megállapították, hogy krónikus ólommérgezés következtében hamar elvesztette összes fogát. Köztudott, hogy az akkori Róma vízvezetékei ólomcsövekben továbbították a vizet, így jöhetett létre a mérgezés, amely természetesen a város lakóit is érintette.
tudta e hogy lehet-e a foghúzást hobbiból űzni? - gyermekfogorvos, fogorvos, gyermek fogszabályozás Tudta-e? Lehet-e a foghúzást hobbiból űzni? Talán hihetetlenül hangzik, de I. Péter orosz cár kedvenc szórakozásai közé tartozott. Minden ember kegyvesztetté vált az udvarában, aki fájós fogát nem a cárral húzatta ki. Leningrádban láthatók azok az eszközök, fogók, amelyekkel a cár "szabadidejében dolgozott".
tudta e hogy Milyen foglalkozási ágak ártalmasak a fogakra? - gyermekfogorvos, fogorvos, gyermek fogszabályozás Tudta-e? Milyen foglalkozási ágak ártalmasak a fogakra? Az első helyen a sütő-, a malom-, cukrász és cukoripar található. A nyomdászok fogainak épségét az ólom illetve annak gőzei veszélyezteti. A dohányiparban dolgozók lágyrészeire a dohánypor hat izgatóan. A hűtőházi dolgozók között gyakoriak a neuralgiás fájdalmak, az arcüreg gyulladásai. Az üvegfúvók, szabók, varrónők fogain jellegzetes alakváltozást lehet megfigyelni. Ez azért van így, mert ki-ki a saját munkájához szükséges eszközt veszi a szájába és a fogakat azonos helyen és hosszú ideig nyomja, ezért azok "deformálódnak".
 tudta e hogy Julia Roberts még mindig divat? - gyermekfogorvos, fogorvos, gyermek fogszabályozás Tudta-e? Julia Roberts még mindig divat. Amikor a pácienseket kérdezik, hogy milyen mosolyt szeretnének, a színésznő neve még mindig gyakori válasz. A férfiaknál Brad Pitt mosolya a trend.
tudta e hogy A hatalmas hamburgerek egyre több állkapcsot károsítanak. - gyermekfogorvos, fogorvos, gyermek fogszabályozás Tudta-e? A hatalmas hamburgerek egyre több állkapcsot károsítanak. Akkor kezdődnek a problémák, mikor a gyorsétterembe járók 7,6 centinél magasabb hamburgert szeretnének elfogyasztani. Az emberi száj 3,8 centi magas tárgyakat képes bekapni, és ha azt túllépjük, megsérthetjük az állkapocsízületünket.
tudta e hogy Hogy az étkezés utáni azonnali fogmosás káros lehet - gyermekfogorvos, fogorvos, gyermek fogszabályozás Tudta-e? Hogy az étkezés utáni azonnali fogmosás káros lehet, mert tovább dörzsöli az étkezés során savhatásnak kitett fogakat.
tudta e hogy ogy a fogyókúrázók különös veszélynek teszik ki fogaikat - gyermekfogorvos, fogorvos, gyermek fogszabályozás Tudta-e? Hogy a fogyókúrázók különös veszélynek teszik ki fogaikat, mivel az étrendjük általában sok savas nyers zöldséget, gyümölcsöt, gyümölcslevet és gyógyteát tartalmaz.
tudta e hogy ogy a magyar lakosság évi cukorfogyasztása kb. 40 kg/fő - gyermekfogorvos, fogorvos, gyermek fogszabályozás Tudta-e? Hogy a magyar lakosság évi cukorfogyasztása kb. 40 kg/fő. Az Egészségügy Világszervezet szerint az optimális a fele lenne. A cukor fogyasztásának csökkentésével nem csak a fogazat épségét óvjuk, hanem ezáltal megelőzhetünk más betegségeket is, mint pl. szív-érrendszeri betegségeket, kóros elhízást, cukorbetegséget
tudta e hogy Hogy egy felmérés szerint 19 országot magában foglaló összehasonlítás - gyermekfogorvos, fogorvos, gyermek fogszabályozás Tudta-e? Hogy egy felmérés szerint 19 országot magában foglaló összehasonlítás alapján Európában a 18. helyen állunk, a fogszuvasodás és a fogágy betegség népbetegségnek számít.
tudta e hogy Hogy este fogmosás után csupán tiszta vizet szabad fogyasztani - gyermekfogorvos, fogorvos, gyermek fogszabályozás Tudta-e? Hogy este fogmosás után csupán tiszta vizet szabad fogyasztani, mivel bármilyen cukrozott üdítő éjjel hatalmas pusztítást tud végezni.
tudta e hogy Hogy a cukormentes rágógumi elősegíti a fogak épen tartását - gyermekfogorvos, fogorvos, gyermek fogszabályozás Tudta-e? Hogy a cukormentes rágógumi elősegíti a fogak épen tartását, mivel a rágás hatására fokozódik a nyálképződés, ezáltal a savak sokkal hamarabb hígulnak a szájban.
tudta e hogy Hogy 12 évesnél fiatalabbaknak átlagosan 4-5 darab rossz fog - gyermekfogorvos, fogorvos, gyermek fogszabályozás Tudta-e? Hogy 12 évesnél fiatalabbaknak átlagosan 4-5 darab, a 35-44 éveseknek pedig 15-16 darab rossz foguk van.
tudta e hogy Hogy Magyarországon 65 éves korára minden második embernek nincs foga - gyermekfogorvos, fogorvos, gyermek fogszabályozás Tudta-e? Hogy Magyarországon 65 éves korára minden második embernek hiányzik a teljes fogsora.
tudta e hogy Hogy a narancsillat képes enyhíteni a fogorvostól való félelmet? - gyermekfogorvos, fogorvos, gyermek fogszabályozás Tudta-e? Hogy a narancsillat képes enyhíteni a fogorvostól való félelmet? Bécsi Neurológiai Egyetemi Klinika kutatásai alapján a narancsolaj enyhíti a nőknél a fogorvostól való félelmet. Igaz ugyan a férfiaknál semmi változást nem okoz ez. Ennek okai még nem ismertek.
tudta e hogy Hogy a fogmosás régebben női dolog volt? - gyermekfogorvos, fogorvos, gyermek fogszabályozás Tudta-e? Hogy a fogmosás régebben "női dolog" volt? Még a 18. században is azokat a férfiakat, akik fogkefét ragadtak, dekadensnek tartották. Csak a 19.században lett a fogmosás testápolás elengedhetetlen része.
tudta e hogy hogy az első műfogsort, vízilófogakból készítették? - gyermekfogorvos, fogorvos, gyermek fogszabályozás Tudta-e? Hogy az első műfogsort, vízilófogakból készítették? John Greenwood fogorvos csinálta 1795-ben George Washington elnöknek.
tudta e hogy Hogy Marilyn Monroe is csábos mosolya kerámia bevonat - gyermekfogorvos, fogorvos, gyermek fogszabályozás Tudta-e? Hogy Marilyn Monroe is csábos mosolyát, leheletvékony, átlátszó kerámiabevonatnak köszönhette.
tudta e hogy 1938-ban a DuPont cég piacra dobta az első olyan fogkefét - gyermekfogorvos, fogorvos, gyermek fogszabályozás Tudta-e? 1938-ban a DuPont cég piacra dobja az első olyan fogkefét, melynek sörtéi szintetikus anyagból (nejlon) készültek. Az első elektromos fogkefét 1959-ben mutatták be.
tudta e hogy Az angliai William Addis 1780-ban kezdte el a fogkefék ipari gyártását. - gyermekfogorvos, fogorvos, gyermek fogszabályozás Tudta-e? Az angliai William Addis 1780-ban kezdte el a fogkefék ipari gyártását. Börtönben töltött évei során fejlesztette ki a ma ismeretes fogkefe elődjét. Egy csontra lyukakat fúrt, és azokon áthúzta, majd megkötötte a szálakat.
tudta e hogy emberek csupán 12%-a mos háromszor fogat naponta - gyermekfogorvos, fogorvos, gyermek fogszabályozás Tudta-e? Magyarországon a fogmosási statisztikák szerint az emberek csupán 12%-a mos háromszor fogat naponta, 47%-uk kétszer, 6%-ukra pedig jellemző, hogy napok, hetek telnek el két fogmosás között.
tudta e hogy fogkrémből 4%-al, fogkeféből pedig 14%-al vásároltunk többet - gyermekfogorvos, fogorvos, gyermek fogszabályozás Tudta-e? Egy felmérés szerint tavaly fogkrémből 4%-al, fogkeféből pedig 14%-al vásároltunk többet, mint egy évvel korábban. Bár nő a mennyiség, mégis 1 emberre átlagosan 1,1 új fogkefe és negyedliter (kb. 3 tubus) fogrém jut 1 év alatt.
tudta e hogy a kálcium és egyéb ásványi anyagok kötött állapotban vannak jelen az anyuka szervezetében - gyermekfogorvos, fogorvos, gyermek fogszabályozás Tudta-e? Az a sztereotípia miszerint a méhben fejlődő gyermek növekedése elvonja a kálciumot az anyuka szervezetéből: Tévhit!
A kismamák szervezetében fellépő fogromlásért nem a méhben fejlődő magzat a felelős. A kálcium és egyéb ásványi anyagok kötött állapotban vannak jelen az anyuka szervezetében. Ebben az időszakban sokkal inkább a megjelenő rossz szokások, mint például a helytelen táplálkozás, és a nem kielégítő száj- és fogápolási szokások játszanak szerepet.

Bármilyen okból történik is, fogaink elvesztése komoly traumával jár. Nem tudunk jól rágni, egy jóízűt enni, felszabadultan mosolyogni. A fogpótlás készítéséhez alkalmazott hidakat vagy kivehető protéziseket sokan meglehetősen kényelmetlennek és esztétikailag sem megfelelőnek tartják. A legjobb megoldás ezekben az esetekben az implantátumos fogpótlás, mely ugyanolyan erős és szép lesz, mint az eredeti fogak. Ez a modern fogpótlástani módszer ma már rutinszerűen alkalmazható, jóval nagyobb stabilitást és nagyságrendekkel jobb rágóképességet biztosít, mint más fogpótlás típusok. A fogimplantátum tehát a páciensek életminőségének javítását szolgálja.


Mi is az a fogászati implantátum?

Az implantátum egy olyan bioanyagból készült csavar, melyet az állcsontba ültetünk. Ezt a csontosodási idő eltelte után, mint műgyökeret használjuk fel, melyre beültetés után koronát vagy hidat rögzítünk és így pótoljuk a hiányzó fogat. Az implantátumok ugyanolyan mértékben terhelik a csontot, mint a természetes fogak, így csökkentik a fogelvesztést követő csontlebontódást és íny visszahúzódást. fogorvos szeged, fogászati implantátumok - implantológia, implantológus

Az implantátumok szövetbarát tiszta titánból készülnek, ezáltal a szervezet teljes mértékben befogadja, allergiás reakciót nem okoznak. Ennek a fémnek különleges biológiai tulajdonságai vannak, a csont képes összeépülni vele. Helyes beültetési technika mellett, szakmailag helyesen kivitelezett felépítménnyel az implantátumok élethosszig szolgálhatnak.

Az implantációs fogpótlás három alkatrészből áll:
 • első maga az implantátum, mely közvetlen az állcsontba kerül beépítésre.
 • második az implantátumba csavart oszlop, felépítmény, mely a nyálkahártyán át létrehozza a kapcsolatot az implantátum és a fogpótlás között.
 • harmadik az implantátumra készülő fogpótlás.

Straumann

fogorvos szeged, straumann svájci, fogászati implantátumok - implantológia, implantológus

Svájci csúcsminőség, világszerte a legismertebb implantátumrendszer.

Rendelőnkben kizárólag olyan implantátumokat alkalmazunk, melyek fejlesztése és gyártástechnológiája során tudományos ismereteken alapuló gyakorlati tapasztalatokat alkalmaznak. A Strauman gyártmányú implantátumok ebbe a szűk elitbe tartoznak és a legmagasabb minőséget képviselik. A műgyökereket és bioanyagokat is gyártó cég mögött egy olyan kutatócsoport áll, mely a szakma legkiválóbb kutatóorvosait, valamint fogorvosait alkalmazza.

fogorvos szeged, straumann, fogászati implantátumok - implantológia, implantológus

Az implantátum felszínét olyan anyaggal vonják be, mely felgyorsítja és ingerli a csontsejtek ránövését az implantátumra, felgyorsítva annak becsontosodását. A lágyrészek sejtjei is vonzódnak a felületaktív implantátum fejhez, barriert képezve a baktériumokkal szemben. Ezen kívül biztosítja az íny szép kontúrjának a kialakítását is, mely a rózsaszín esztétika megvalósulását jelenti.

A Straumann implantátumok előnye a biztonság, a kicsi méret, a kiválóan körülcsontosodó felület, valamint a gyors gyógyulás.


Az implantátum előnyei

 • Egyetlen fog hiánya esetén nincs szükség a szomszédos fogak lecsiszolására úgy, mint a hagyományos módszerrel készített hídpótlás esetén.
 • Rögzített fogpótlás készíthető akkor is, amikor hagyományos eszközökkel már csak kivehető pótlásra lenne lehetőség.
 • Nagyobb stabilitást és biztonságérzetet nyújt, mint a hagyományos pótlások.
 • A csontszerkezet megőrzése. Az állcsontok sorvadása számottevően csökken, aminek következtében az implantátumok nagy biztonsággal a helyükön maradnak.
 • a nyálkahártya kisebb mértékben fedett, melynek következtében az íz-, tapintás- és hőérzékelés nem szenved zavart.
 • A rágófunkció szinte tökéletesen helyreállítható.
 • Javítja az életminőséget, komfortérzetet biztosít.
 • Tartós és hosszú távon jól funkcionáló megoldást jelent.

Minden olyan felnőtt, egészséges ember kaphat implantátumot, akinél nem áll fenn az ellenjavallatok valamelyike:

 • súlyos vérképzőszervi betegség
 • súlyos szívbetegség
 • súlyos anyagcsere betegség
 • daganatos megbetegedés
 • alkohol- és drogfüggőség
 • erős dohányzás (elvégezhető, de lassúbb a gyógyulás és nagyobb a komplikáció veszélye)
 • elhanyagolt szájhigiénia
 • növekedésben lévő gyermekeknél nem alkalmazható

Melyek a leggyakoribb esetek, amikor implantátumot alkalmazunk?

fogorvos szeged, straumann, fogászati implantátumok - implantológia, implantológus
 • 1 fog hiánya esetén: ilyenkor nagyon nagy előny, hogy nem kell két egészséges fogat lecsiszolnunk a hídpótláshoz
 • sorvégi foghiányok: hátsó pillérfog hiányában nem tudunk rögzített pótlást készíteni. de az implantátum beültetésével már elvégezhető a hídpótlás készítése
 • teljes foghiány esetén:
  • 2-4 implantátum beültetése: ezek rögzítik a kivehető fogsort. Megkönnyíti a beszédet, nem kell attól tartani, hogy kilazul vagy kiesik a szájból. Olyan ételeket is lehet fogyasztani, melyeket korábban nem tudott. fogorvos szeged, straumann, fogászati implantátumok - implantológia, implantológus Az implantátummal rögzített műfogsor természetesebb érzést biztosít a hagyományossal szemben.
  • 8-10 implantátum beültetésével teljes rögzített pótlás (körhíd) készíthető, amely mind funkcionálisan, mind esztétikailag közel egyenértékű a természetes fogakkal.

Az implantáció lépésről lépésre


A beavatkozás előtt

Először állapotfelmérést végzünk, azaz röntgenfelvétel készül és alapos szájvizsgálat, melynek során eldől, mely fogakat kell pótolni. Emellett informálódunk a páciens általános egészségügyi állapotáról, evési, ivási és dohányzási szokásairól. Ezt követően eldöntjük, hogy a rendelkezésre álló csontállomány elegendő-e az implantátum beültetésére, vagyis szükség van-e csontpótlásra.

Az implantáció

Az implantáció helyi érzéstelenítésben, steril körülmények között történik. Elvégezzük az érintett állcsontrészlet megfelelő előkészítését, majd behelyezzük az implantátumot. Ezután az ínyt visszavarrjuk az eredeti helyére.

Gyógyulási idő

A páciens feladata a tökéletes szájhigiéne fenntartása, az elrendelt gyógyszerek pontos szedése. Egy hét elteltével a varratokat eltávolítjuk. Ezt követően, az elkövetkező 2-4 hónapban, a beültetett implantátum az íny alatt gyógyul. A gyógyulási időtartamot a csont minősége alapján egyénileg szabjuk meg. Ezen idő alatt az implantátumok felszínén lévő mikropórusokba közvetlenül belenőnek a csontsejtek. Ez a csontos összenövés hozza létre az implantátumok stabil rögzülését, aminek révén képesek az implantátumok a rájuk ható rágónyomás tartós, károsodásmentes elviselésére.

Az implantátumos fogpótlás elkészítése

Először az íny védelme alatt gyógyuló implantátumokat szabadítjuk fel, majd az implantátumokba beillesztjük azokat a nyak-fej részeket, amelyek a fogpótlás megtámasztására vagy elhorganyzására szolgálnak. Ezután a fogtechnikai laboratórium segítségével rövid időn belül elkészítjük a kívánt fogpótlást.

Kontroll

Az implantációs fogpótlás hosszú távú sikerességének egyik legfontosabb feltétele a tökéletes szájhigiéné és a rendszeres fogorvosi ellenőrzés. A beültetést követően általában évente legalább egyszer kontrollvizsgálaton kell megjelenni. Ilyenkor ellenőrizzük az implantátum körüli csont- és hámtapadás, valamint a fogpótlás állapotát, és amennyiben szükséges, elvégezzük a megfelelő korrekciókat. 

 

 

 

 

gyermekfogászat akció, gyermek fogszabályozás akció, gyermekfogorvos akció, szeged

 

Hogyan előzheti meg gyermeke fogbetegségét? Gyermekfogászat, gyermek fogbetegségek, gyermekfogorvos, Szeged Hogyan előzheti meg gyermeke fogbetegségét?
Tovább >>

 

Tudjon meg mindent a fogszabályozásról! Gyermekfogászat, gyermek fogszabályozás, gyermekfogorvos, Szeged Tudjon meg mindent a fogszabályozásról!
Tovább >>

 

Házi praktikák - káros vagy sem? Gyermekfogászat, gyermek fogszabályozás, gyermekfogorvos, Szeged Házi praktikák, tippek és trükkök fogfájásra.
Tovább >>

 

A fogmosás rejtélyei most feltárulnak! Gyermekfogászat, gyermek fogszabályozás, gyermekfogorvos, Szeged A fogmosás rejtélyei most feltárulnak!
Tovább >>

 

Fogmosás életkor szerint. Gyermekfogászat, gyermek fogszabályozás, gyermekfogorvos, Szeged Mikor kezdjünk fogat mosni, mire figyeljünk életkor szerint?
Tovább >>

 

Kismama fogápolás. Gyermekfogászat, gyermek fogszabályozás, gyermekfogorvos, Szeged Ismerje meg, hogy mi okozza a kismamák fogainak romlását!
Tovább >>

 

Vitaminok folyamatos szedése. Gyermekfogászat, gyermek fogszabályozás, gyermekfogorvos, Szeged Szedjen vitaminokat, hogy megőrizze a fogai épségét!
Tovább >>

 

Aphta szájbetegség. Gyermekfogászat, gyermek fogszabályozás, gyermekfogorvos, Szeged Mi az aphta, mi okozza, hogyan kezelje?
Tovább >>